Uw website naar het Frans vertalen
4 redenen om dit direct te doen

Engels is een wereldtaal, maar steeds meer bedrijven kijken verder dan alleen de Engelssprekende markt. Als een bedrijf zich wil vestigen in een markt in een ander land of een ander continent, dan is het essentieel om in de taal van het land te communiceren. Het is een goed idee om al uw communicatie met de klant te laten vertalen. In dit artikel leest u waarom u uw website naar het Frans zou moeten vertalen.

Frans een cruciale taal voor bedrijven

Frans wordt gezien als een basistaal. De taal staat net in de top 10 van meest gesproken talen ter wereld en staat daarnaast ook nog op nummer 2 als het gaat om de meest invloedrijke talen. Het is namelijk nog steeds een veelgebruikte taal in de zakenwereld en internationale organisaties.

Hoewel het algemeen bekend is dat Frans een populaire taal is, weten bedrijven niet hoe cruciaal het is voor hun klanten. Laten we kijken waarom.

Fransen zijn trotse klanten

Stel, u bezoekt een website die niet in uw moedertaal is opgesteld. De beslissing of u iets bestelt op die website wordt dan grotendeel beïnvloed door de taal op de website. Is het opgesteld in een taal die u wel begrijpt? Misschien kunt u wel een beetje Duits of Engels. Als dat niet zo is kunt u simpelweg met geen mogelijkheid begrijpen wat u koopt of hoe u de transactie moet uitvoeren.

Zelfs als u wel zou begrijpen wat er op de website staat, dan geeft u alsnog de voorkeur aan een bedrijf dat de moeite neemt om de website aan te bieden in uw moedertaal. Dit is zeker het geval bij de trotse Fransen. Zij zullen veel eerder een bestelling of order plaatsen via een website in het Frans.

Over de hele wereld zijn er veel Franstalige landen

De meeste mensen associëren de Franse taal met Frankrijk, Frans-Canada of Wallonië. Maar eigenlijk is Frans een van de meest gesproken talen ter wereld. In 2017 is geschat dat Frans door 229 miljoen mensen wordt gesproken. Daarmee staat de Franse taal op plek 9 van de meest gesproken talen ter wereld.

Hier zijn een aantal feiten:

  • Frans is de officiële taal in 29 verschillende landen.
  • 39,87% van de Franssprekende mensen zijn in Europa, 36,06% komt uit Sub-Sahara Afrika en de Indische Oceaan, 15,28% vind je in het Midden-Oosten en Noord-Afrika, 7,66% zijn in America en de Cariben te vinden, en dan nog 1,16% verblijft in Azië en Oceanië.
  • Er zijn veel mensen die de Franse taal leren. De taal staat op de 5e plaats van meest geleerde talen, naast de moedertaal. Boven Spaans, Duits, Arabisch en Portugees!

Volg ons

Er zijn veel Franstalige markten met hoge inkomens

Er zijn veel verschillende landen in Europa die worden gezien als markten met hoge inkomens. Frans is, naast Engels, de meest gesproken taal in Europa. Dit betekent dat een hoop van deze landen met hoge inkomens Frans spreken. Landen met Franse sprekers dragen veel bij aan de groeiende economie van Europa, zoals België en Zwitserland. Als u uw website naar het Frans laat vertalen, dan openen de deuren naar deze Europese markten met veel koopkracht.

Frans is de werktaal van internationale instellingen

Wat denkt u dat een werktaal is van de Verenigde Naties? Juist, dat is Frans. Dat komt doordat vroeger het Frans de officiële taal van Europese adel en diplomaten was. Het Frans is namelijk een technisch specifieke taal die veel minder gevoelig is voor interpretatie. Hierdoor werd er tot de 20ste eeuw ook altijd voor Frans gekozen als de taal om verdragen in op te stellen.

Andere organisaties met Frans als werktaal zijn onder anderen UNESCO, NATO, FAO, UNICEF, FIFA en ECOWAS.

Nu handelen is verstandig

Het mag duidelijk zijn dat u de Franssprekende groepen in de wereld moet verleiden, als uw bedrijf op een wereldwijd niveau mee wilt doen. Ondanks dit feit zijn er veel bedrijven die hier nog geen gebruik van maken.

Als u geïnteresseerd bent om uw website te laten vertalen naar het Frans, neem dan even een kijkje op onze website. Wij kunnen u hiermee helpen en willen graag uw producten/diensten introduceren aan het Franse publiek.

Vragen of meer weten over Emigreren, talen of vertalingen?

Neem contact met ons op of volg ons op Facebook of Twitter. Hier houden we u op de hoogte over alles op het gebied van talen, emigreren, taalontwikkeling en meer.

Laat een reactie achter