• *ISO 9001, ISO 17100 en ISO 27001 gecertificeerd

 • Werken in Italië
  Beroepen die u enkel in Italië kunt uitoefenen

  U bent gek op Italiaanse pasta’s, pizza’s en andere culinaire hoogstandjes. U voelt uzelf erg thuis in de Italiaanse cultuur. U bent dol op het Italiaanse volk en houdt wel van het mediterrane temperament? Dan is het vast niet voor het eerst dat u denkt aan emigreren naar, en een huis kopen in Italië. U bent zo verzot op het Italiaanse leven dat u ook graag een typisch Italiaans beroep wilt uitoefenen? In dit artikel vindt u een aantal beroepen die enkel en alleen in Italië worden uitgeoefend.

  Lees verder

  #1 Lid worden van de Zwitserse garde

  De Zwitserse Garde bewaakt al sinds 1505 het Vaticaan. Paus Julius II koos voor de Zwitserse soldaten omdat zij de beste van Europa waren. Anno 2017 is de Zwitserse garde nog steeds actief als beschermer van het Vaticaan.

  Wanneer u altijd al het Vaticaan heeft willen beschermen vormt het aanvragen van de Zwitserse nationaliteit de eerste stap. Alleen mensen met de Zwitserse nationaliteit komen voor deze functie in aanmerking. Is de eerste stap voltooid? Laat dan uw diploma & cijferlijst vertalen om er zeker van te zijn dat uw sollicitatie bovenop de stapel komt te liggen.

  #2 Gondelier in Venetië

  U kent ze wel, de gondels van het romantische Venetië. Misschien heeft u zelf al wel eens in deze gondels gevaren als toerist of kent u ze van de vele verhalen over deze romantische stad die op zichzelf al een goede reden vormt om te emigreren naar het buitenland en uw geluk te gaan beproeven in Italië.

  #3 Werken in Italië als kaasfluisteraar

  In Nederland kent kaas een uitgebreid rijpingsproces. Maar in Italië gaat dat nog net een stapje verder.

  De Parmigiano-Reggiano kaas kent een uitzonderlijk uitgebreid rijpingsproces. Tijdens het rijpen van de kaas wordt er gebruik gemaakt van een kaasfluisteraar! De belangrijkste taak van de kaasfluisteraar is de kwaliteit van de Parmigiano-Reggiano te testen door ‘jawel het is echt waar’ er op te tikken om te horen of de kaas goed klinkt!

  #4 Balsamico proever in Italië

  Heeft u een hele goede smaak en kunt u, zo objectief mogelijk, verschillende smaken beoordelen? Dan is balsamico proever wellicht iets voor u ;).

  Balsamico is een azijnsoort dat geproduceerd wordt in Modena, Noord-Italië. Deze balsamico kan wel honderden euro’s opleveren per flesje! Het is dan inderdaad van belang dat de smaak goed getest wordt door een fijnproever.

  #5 Romeinse Centurion

  Een Romeinse Centurion was in het legioen de hoogste officiersrang die door mannen van gewone komaf bereikt kon worden in het Romeinse leger.

  Nu denkt u natuurlijk bij uzelf: het Romeinse leger van eeuwen geleden is toch niet meer actief? Dat klopt ook. De Romeinse Centurion heeft tegenwoordig een hele andere functie gekregen. Eigenlijk is het nu een entertainer van toeristen die het Colosseum in Rome bezoeken om deze in de juiste stemming te krijgen. Zorg er, ook als uw kwaliteiten in een ander vakgebied liggen, voor dat uw opgedane werkervaring indruk maakt en laat op professionele wijze uw cv vertalen.

  #6 Olijfolie-agent

  De Italiaanse extra vergine olijfolie is een naam die alleen gebruikt mag worden als het op de juiste manier geproduceerd wordt. De agent houdt in de gaten of de olijfolie van Italiaanse olijven wordt gemaakt. Alleen olijfolie gemaakt van Italiaanse olijven, mogen de naam “Italiaanse extra vergine olijfolie” dragen. De agent houdt het productieproces nauwkeurig in de gaten om te kijken of de olijfolie wel op de ‘vergine’ manier geproduceerd wordt.

  Laat uw documenten professioneel en snel vertalen

  Droomt u er al jaren van om te werken in Italië, maar staat uw ideale baan er niet tussen? Geef niet op, blijf zoeken en laat uw sollicitatiebrief vertalen om een onuitwisbare indruk achter te laten. Met de hulp van Urgent Vertalen zit u altijd goed.

  Vragen of meer weten over Emigreren, talen of vertalingen?

  Neem contact met ons op of volg ons op Facebook of Twitter. Hier houden we u op de hoogte over alles op het gebied van talen, emigreren, taalontwikkeling en meer.

  info

  1850 klanten waarderen ons gemiddeld met een 9.5/10

  Meer info

  Professionele vertaling nodig?

  Heeft u een officiële vertaling nodig en wilt u de garantie dat het goed gebeurt? Als beëdigd vertaalbureau vertalen wij uw document snel en goed. U profiteert altijd van onze niet goed, geld terug garantie, onze snelheid en het feit dat wij gemiddeld 36,8% goedkoper zijn in vergelijking met andere vertaalbureaus.

  Direct aanvragen

  Volg ons

  Heb je een vraag?

  Verstuur je bericht

  Bedankt voor je bericht! We nemen spoedig contact met je op.

  Wanneer u voor Urgent Vertalen kiest, dan bent u ervan verzekerd dat;

  Bekijk onze diensten

  Plaats een reactie