Meer over talen

Dag van de Duitse taal

Dag van de Duitse taal

Op 23 april 2015 was het de “Dag van de Duitse taal”. Organisator “Actiegroep Duits” wilt op deze dag het belang van de Duitse taal onderstrepen.

onvertaalbare woorden

Ooit gehoord van de taal Esperanto?

“Esperanto” is een taal die de wereld opent en die iedereen snel en gemakkelijk kan leren. Momenteel wordt deze taal in meer dan 120 landen gesproken.

surinaams nederlands

Sranan Tongo, Surinaams of Nederlands?

De officiële taal in Suriname is Nederlands, maar onderling spreekt men vaak Sranan Tongo, letterlijk ‘Surinaamse taal’. Ontdek alles over deze taal.

onvertaalbare woorden

Onvertaalbare woorden

Elke taal kent wel een aantal woorden die moeilijk in één woord te vertalen zijn naar een andere taal. Benieuwd over welke woorden het zijn? Bekijk het snel.

Franse onregelmatige werkwoorden

Alles over de Franse taal – Onregelmatige werkwoorden

De Franse taal ken veel onregelmatige werkwoorden. In de lijst hieronder vindt u de meest bekende onregelmatige werkwoorden van de Franse taal.

Franse regelmatige werkwoorden

Alles over de Franse taal – Regelmatige werkwoorden

In het Frans kennen we de regelmatige werkwoorden, de onregelmatige werkwoorden en de wederkerende werkwoorden. Leer in dit artikel alles over de regelmatige werkwoorden.

Franse onregelmatige werkwoorden

Van geschiedenis tot de uitspraak
Alles over de Franse taal

Altijd al interesse gehad in de Franse taal? Lees dan deel 1 van de reeks van 3 over de geschiedenis van deze taal en alles over de Franse uitspraak.

Brits Engels en Amerikaans Engels

7 Verschillen tussen Brits Engels en Amerikaans Engels

Soms zijn deze twee talen zo verschillend, dat een Engelsman en Amerikaan elkaar niet begrijpen. Lees hier 7 verschillen tussen Brits-Engels en Amerikaans-Engels.

Spaanse taal

Spaanse taal in Spaanstalige landen
De geschiedenis van het Spaans

Leer alles over de Spaanse taal. Ontdek de geschiedenis van het Spaans, de Spaanstalige landen en de leukste weetjes over de Spaanse taal.