• *ISO 9001, ISO 17100 en ISO 27001 gecertificeerd

 • Een huis kopen in Spanje?
  Waar rekening mee te houden voor u in Spanje kunt wonen.

  U bent verknocht aan de Spaanse zon, aan de typisch Spaanse gerechten of al het andere wat Spanje te bieden heeft. Daarom heeft u het besluit genomen om in Spanje een huis te kopen en hier te gaan wonen.

  Maar waar dient u rekening mee te houden voor u vertrekt? Welke documenten heeft u nodig en hoe zorgt u ervoor dat u zich helemaal thuis gaat voelen? In dit artikel vind u de tips die u gaan helpen een onvergetelijke tijd te krijgen.

  Lees verder

  Wat u moet weten over de cultuur in Spanje voor u in Spanje gaat wonen

  Spanjaarden zijn een trots volk, met name op hun land, taal en cultuur. Als u naar Spanje verhuist, is het dus belangrijk om uzelf te verdiepen in de cultuur, maar zeker ook in de Spaanse taal. De cultuur in Spanje is anders dan die in Nederland.

  De Siësta

  Een van de bekendste onderdelen van de Spaanse cultuur, is wel de siësta. In veel dorpen en steden zijn de winkels van 14:00 tot 17:00 gesloten. Iedereen luncht in deze tijd en soms doen de mensen in de kleine dorpjes ook nog een middagdutje. De grotere winkelketens in de steden blijven vaak wel gewoon open. In Spanje luncht men warm en ’s avonds wordt vaak een lichte maaltijd gegeten.

  Naast de siësta staat Spanje bekend om het buitenleven. De meeste Spanjaarden beschouwen de straat als een verlengde van hun huis en hun leven speelt ook veelal buiten af. Men spreekt buiten met vrienden af, er zijn overal volle terrassen te vinden en vergeet vooral de gepensioneerden die hun dagelijkse wandeling doen en een praatje maken met bekenden niet. Dit is het typische beeld van het leven in Spanje.

  Typisch Spaanse huizen

  U bent van plan een huis te kopen in Spanje, de stijl van Spaanse huizen is voornamelijk de Mediterrane stijl. U ziet grotendeels huizen met platte daken en in lichte kleuren. Bij veel huizen ziet u een zwembad in de tuin, wat vaak wel nodig is vanwege de warme temperaturen! Vooral in de landelijk gelegen gebieden, zien we dit veel.

  Spanjaarden zijn ook gek op bloemen, iets wat goed terug te zien is aan hun huizen. Veel gevels zijn versierd met bloemen en ook de tuinen staan er vol mee.

  info

  1850 klanten waarderen ons gemiddeld met een 9.5/10

  Meer info

  Professionele vertaling nodig?

  Heeft u een officiële vertaling nodig en wilt u de garantie dat het goed gebeurt? Als beëdigd vertaalbureau vertalen wij uw document snel en goed. U profiteert altijd van onze niet goed, geld terug garantie, onze snelheid en het feit dat wij gemiddeld 36,8% goedkoper zijn in vergelijking met andere vertaalbureaus.

  Direct aanvragen

  Volg ons

  Wanneer u voor Urgent Vertalen kiest, dan bent u ervan verzekerd dat;

  Bekijk onze diensten

  Zaken die u van te voren moet regelen voor u een huis kunt kopen in Spanje

  Bent u al weggedroomd bij de gedachte van het kopen van een huis in Spanje? Het is verstandig om goed uzelf zo goed mogelijk voor te bereiden, zodat u niet voor verassingen komt te staan. Om u te helpen, heeft Vertaalbureau Urgent Vertalen het proces voor u in kaart gebracht.

  Het kopen van een huis in Spanje gaat als volgt:

  • Ga op zoek naar de locatie waar u wilt gaan wonen;
  • Bepaal het budget dat u kunt besteden;
  • Zoek een betrouwbare advocaat en zorg voor een tolk, zodat u hulp krijgt bij het controleren van de woning en bij het afhandelen van het juridische papierwerk;
  • Ga op zoek naar een makelaar om te helpen bij de zoektocht naar een geschikte woning;
  • Controleer de juridische status van de woning, maar ook van de grond die bij de woning hoort;
  • Controleer ook de eventuele schulden die nog op de woning rusten. Het komt weleens voor dat huizen verkocht worden met openstaande hypotheek schulden of andere onbetaalde rekeningen voor gas en licht. In Spanje is het zo geregeld dat deze schulden met de woning meegaan en niet met de eigenaar. Pas hier dus goed voor op!;
  • Teken het voorlopig koopcontract, zodat de woning van de markt gehaald wordt;
  • Het afhandelen van het juridische papierwerk;
  • Tot slot tekent u op het kantoor van de notaris het definitieve koopcontract. Dan is het huis van u!

  Koop nooit zomaar een huis en ga zeker niet zelf aan de slag. Huur altijd een advocaat en tolk in, zodat u zeker weet waar u aan begint. Doet u alles in uw eentje? Dan zou het kunnen dat u bepaalde wettelijke verplichtingen aangaat, waarvan u de consequenties niet kunt overzien.

  TIP: Gaat u wonen in Spanje, vraag dan een NIE nummer en een Spaanse bankrekening aan. Een NIE nummer is een Spaans type BSN-nummer, speciaal voor buitenlanders die in Spanje komen wonen. Het nummer heeft u nodig in geval van economische, beroepsmatige en sociale belangen.

  Gaat u een huis kopen in Spanje? Vergeet niet uw documenten naar het Spaans te laten vertalen

  Als u een huis gaat kopen in Spanje, heeft u verschillende documenten nodig vanuit Nederland, zoals de akte van de burgerlijke stand en diploma’s. U kunt deze documenten natuurlijk zelf naar het Spaans vertalen, maar u kunt ook tijd besparen door uw vertaalwerk uit te besteden.

  Een beëdigd vertaler voor uw documenten
  Helaas kunt u niet alle documenten zelf vertalen. Deze vertaling moet worden verzorgd door een officiële vertaler, ook wel een beëdigd vertaler genoemd. Een beëdigd vertaler heeft onder ede een verklaring afgelegd om alles 1-op-1 te vertalen. Dit garandeert dat de inhoud van uw documenten juist is vertaald. De legalisatie van uw documenten
  Niet alle Nederlandse documenten zijn zomaar rechtsgeldig in Spanje. Verschillende instanties kunnen om bepaalde documenten vragen die u dan moet kunnen tonen. Zorg er daarom voor dat uw documenten gelegaliseerd zijn. U kunt denken aan een akte van de burgerlijke stand en een diplomabeschrijving met uitleg over uw diploma’s.

  Plaats een reactie