• *ISO 9001, ISO 17100 en ISO 27001 gecertificeerd

 • Emigreren naar Amerika? Wat u niet mag vergeten,
  wanneer u gaat verhuizen naar Amerika

  Steeds meer Nederlanders verhuizen naar Amerika of zouden graag naar Amerika verhuizen.

  Waar begint u om deze wens in vervulling te brengen? Dit artikel behandelt de belangrijkste punten van het onderwerp emigreren naar Amerika.

  Lees verder

  Visum voor Amerika

  Om langer dan 90 dagen in Amerika te verblijven, is het noodzakelijk om in het bezit te zijn van een visum. Amerika beschikt over veel verschillende soorten visums.

  Een verloofde visum

  Voor dit visum dient de aanvrager verloofd te zijn met een Amerikaan. Binnen 90 dagen na aankomst dient het stel te trouwen. Wanneer men niet binnen 90 dagen trouwt, moet de persoon het land te verlaten.

  Een studenten visum

  Als u als student in Amerika wilt wonen, dient u een studenten visum aan te vragen. Wanneer studeren de hoofdreden is van de verhuizing, gaat het om een F1 studenten visum. In het geval dat de hoofdreden niet studeren is, maar toerisme, dient u een visa waiver of een B1/B2 tourist visum aan te vragen.

  Een werkvisum

  Dit visum kunt u aanvragen als u tijdelijk in Amerika moet werken, wel is het nodig om te weten dat dit visum niet voor elk beroep geldig is. Daarom kan niet iedereen dit visum aanvragen. Een aantal voorbeelden van beroepen die in aanmerking voor dit visum komen zijn:

  • Architect
  • Journalist
  • Econoom
  • Verpleegster
  • Leraar

  Green Card voor Amerika

  Wanneer u bezig bent met het verkrijgen van een visum, kunt u ook een Green Card krijgen. De eigenaar van deze kaart heeft het recht om in Amerika te verblijven. Met de Green Card heeft u dezelfde rechten als andere Amerikaanse burgers. De eigenaar geniet ook de rechten die bij deze status horen, waaronder de mogelijkheid tot werken in het land.

  Er zijn drie manieren om een Green Card te bemachtigen, namelijk:

  • Aanvragen na een legaal verblijf van ten minste vijf jaar
  • Deelnemen aan de Diversity Lottery/Green Card Lottery (DV)
  • Aanvragen na een huwelijk met iemand die het Amerikaanse staatsburgerschap bezit. Dit kan wel pas na een huwelijk van minimaal drie jaar.

  Uiteindelijk is de Green Card noodzakelijk om uw hele leven in Amerika te mogen wonen en werken. De Amerikaanse overheid loot ieder jaar 50.000 mensen in voor de Green Card loterij.

  info

  1850 klanten waarderen ons gemiddeld met een 9.5/10

  Meer info

  Professionele vertaling nodig?

  Heeft u een officiële vertaling nodig en wilt u de garantie dat het goed gebeurt? Als beëdigd vertaalbureau vertalen wij uw document snel en goed. U profiteert altijd van onze niet goed, geld terug garantie, onze snelheid en het feit dat wij gemiddeld 36,8% goedkoper zijn in vergelijking met andere vertaalbureaus.

  Direct aanvragen

  Volg ons

  Wanneer u voor Urgent Vertalen kiest, dan bent u ervan verzekerd dat;

  Bekijk onze diensten

  Werken in Amerika

  Als u in Amerika wilt wonen, is het hebben van werk een belangrijk onderdeel. Zorg dat u uzelf goed voorbereid. Zorg dat u op tijd begint met solliciteren en uiteindelijk ook aangenomen wordt voor uw vertrek. In diverse gevallen heeft u een vertaling nodig van uw diploma en cijferlijst.

  Werk vinden als immigrant zonder referenties of een netwerk is niet altijd even makkelijk. Mocht u familie, vrienden of kennissen in Amerika hebben, dan is het helemaal geen gek idee om ze uw vertaalde CV toe te sturen. Daarnaast kunnen uitzendbureaus u ook veel hulp bieden.

  Krijgt u een contract aangeboden? Dan kan het handig zijn om het contract te laten vertalen naar uw moedertaal.

  Het Amerikaanse schoolsysteem

  Als uw kinderen in Amerika naar school gaan, moet u rekening houden met het feit dat u ze ruim van te voren aan moet melden. Hierna moeten ze namelijk nog toegelaten worden. Als het om een middelbare of een basisschool gaat, loopt dit proces over het algemeen wat makkelijker. Gaat het om een universiteit dan worden de toelatingseisen meestal wat strenger, al verschilt dit per school.

  Het schoolsysteem ziet er in Amerika anders uit dan in Nederland. De basisschool heet elementary school en kinderen gaan hier vanaf hun zesde jaar heen. Deze school duurt vijf jaar, van first grade tot fifth grade. Na elementary school gaan kinderen naar de high school, wat wordt opgedeeld in junior high en senior high. Binnen high school (middelbare school in Nederland) wordt weinig onderscheid gemaakt in de verschillende niveaus. Afhankelijk van de scores tijdens de middelbare school worden behaald, wordt onderscheid gemaakt in community college (hbo) en university.

  Wonen in Amerika

  Als u in Amerika gaat wonen, is het belangrijk om uit te zoeken in welke staat, stad of dorp u wilt wonen. Uiteraard is het noodzakelijk een woonruimte te regelen. Dit is mogelijk via allerlei websites. Als u vastgoed gaat aanschaffen in Amerika is het vertalen van uw hypotheekakte van groot belang. Zo zijn juridische termen en vakjargon gemakkelijker te begrijpen.

  College studenten kunnen bijna altijd op de campus van de school verblijven. Studenten wonen dan in dormitories, ook wel dorms genoemd. De kamer wordt meestal gedeeld met een huisgenoot.

   

  Vertaling nodig voor een emigratie naar Amerika? Vertaalbureau Urgent Vertalen is de specialist in uw officiële vertalingen, beëdigde vertalingen en legalisaties.

  Plaats een reactie