Ook in het voortgezet onderwijs nu VierSlagLeren

Via het zogenaamde VierSlagLeren kunnen leraren in het voortgezet onderwijs een master of een bevoegdheid in een extra vak halen. Dit zal 1 april in gaan.

Lees verder

3 Miljoen beschikbaar voor VierSlagLeren

Minister Bussemaker en staatssecretaris Dekker willen met deze nascholing zorgen voor meer masteropgeleide leraren en nieuwe bevoegde leraren in tekortvakken. Daarvoor stellen zij de komende twee jaar bijna 3 miljoen euro beschikbaar.

Samen voor de klas

De ervaren en startende leraren of de leraren zonder dienstverband vormen, bij VierSlagLeren, samen een duo. Beiden volgen een opleiding met de lerarenbeurs en tijdens de opleidingsjaren staan zij samen voor de klas.
De ervaren leerkracht kan een master volgen of via een bachelor een extra bevoegdheid halen in een tekortvak zoals wiskunde of een vreemde taal. De leraar zonder dienstverband kan de zittende leraar vervangen wanneer deze zijn opleiding volgt.

De startende leraar volgt, op zijn beurt, een master- of bacheloropleiding in hetzelfde vak of eventueel een ander tekortvak tijdens de andere dagen. Zo zal er geen probleem zijn met de vervanging van de zittende leerkracht.

Positieve aspecten van VierSlagLeren

De ervaren docent begeleidt de startende leraar en werken zij samen aan de ontwikkeling van de school.
Daarnaast heeft VierSlagLeren nog meer positieve aspecten. Zo zorgt het voor hoger opgeleide leraren, meer kwaliteit in het onderwijs, minder tekorten en minder uitval van startende docenten. De startende leerkracht krijgt ook meer baangarantie. Leerkrachten wiskunde, natuurkunde, Duits of Frans worden dan ook opgeroepen zich hiervoor aan te melden.

Aanmelden

Van 1 april tot 1 juli kunnen scholen en leraren zich laten inschrijven via www.voion.nl/vierslagleren. Scholen, die duo’s aanmelden ontvangen gedurende twee jaar 16.000 euro voor vervangingskosten van de ervaren leraar. De startende leraar krijgt tenminste twee keer een jaarcontract van minimaal 16 uur per week.

Het basisonderwijs en het VierSlagLeren

In het basisonderwijs bestaan, sinds 2014, al 130 lerarenduo’s, die aan het werk zijn met het VierSlagLeren. Dit blijkt een groot succes.

info

1850 klanten waarderen ons gemiddeld met een 9.5/10

Meer info

Professionele vertaling nodig?

Heeft u een officiële vertaling nodig en wilt u de garantie dat het goed gebeurt? Als beëdigd vertaalbureau vertalen wij uw document snel en goed. U profiteert altijd van onze niet goed, geld terug garantie, onze snelheid en het feit dat wij gemiddeld 36,8% goedkoper zijn in vergelijking met andere vertaalbureaus.

Direct aanvragen

Volg ons

Heb je een vraag?

Verstuur je bericht

Bedankt voor je bericht! We nemen spoedig contact met je op.

Wanneer u voor Urgent Vertalen kiest, dan bent u ervan verzekerd dat;

Bekijk onze diensten

Plaats een reactie