• *ISO 9001, ISO 17100 en ISO 27001 gecertificeerd

 • Pabo opleiding kan nog altijd beter

  Net afgestudeerde leerkrachten hebben meer vakkennis dan hun voorgangers. Met name het rekenen en de taal zijn tegenwoordig verbeterd, blijkt uit onderzoek naar de kwaliteit van de Pabo.

  Het overgrote deel van de afgestudeerden vindt dat ze tijdens hun studie voldoende kennis hebben ontwikkeld op het gebied van rekenen en taal. Hierdoor slagen veel pabostudenten voor hun reken- en taaltoets, die sinds 2006 ingesteld is. De afgestudeerde leerkrachten zijn echter minder tevreden over hun voorbereiding van de lespraktijk.

  Lees verder

  Lespraktijk en het vak Engels erg pover

  Orde houden en lessen evalueren, de basisvaardigheden, krijgen wel voldoende aandacht op de pabo. Echter het lesgeven van taal en rekenen aan leerlingen met een achterstand of voorsprong scoort onvoldoende bij de afgestudeerden. Over de voorbereiding van het vak Engels is men ook niet te spreken. Van de afgestudeerde leraren vindt 35% dat zij niet goed geschoold zijn voor het vak Engels. Soms is Engels geen apart vak, maar maakt het deel uit van andere vakken op de pabo. Vooral in de deeltijdopleidingen is het Engels erg pover.

  Niveau van afgestudeerden verbeterd

  Er is wel een verbetering te zien, aldus 182 basisschooldirecteuren. Zij vinden dat de afgelopen drie jaar de vakkennis en de pedagogisch-didactische vaardigheden bij de afgestudeerden flink is gestegen.

  Vier jaar te kort tijdbestek

  Volgens de inspectie van onderwijs zal er altijd wat te wensen overblijven. Want omdat de pabostudenten overal iets van af moeten weten, zowel van het Engels als van techniek en ook hoe men les moet geven aan leerlingen met een achterstand of aan hoogbegaafde kinderen, zal dit in vier jaar tijd niet volledig onderwezen kunnen worden. Daarom zouden basisscholen hiermee ook de beginnende leraar moeten helpen met begeleiding, collegiale consultatie en gerichte nascholing. Ook de Pabo’s zouden daar een rol in moeten spelen.

  info

  1850 klanten waarderen ons gemiddeld met een 9.5/10

  Meer info

  Professionele vertaling nodig?

  Heeft u een officiële vertaling nodig en wilt u de garantie dat het goed gebeurt? Als beëdigd vertaalbureau vertalen wij uw document snel en goed. U profiteert altijd van onze niet goed, geld terug garantie, onze snelheid en het feit dat wij gemiddeld 36,8% goedkoper zijn in vergelijking met andere vertaalbureaus.

  Direct aanvragen

  Volg ons

  Heb je een vraag?

  Verstuur je bericht

  Bedankt voor je bericht! We nemen spoedig contact met je op.

  Wanneer u voor Urgent Vertalen kiest, dan bent u ervan verzekerd dat;

  Bekijk onze diensten

  Plaats een reactie