• *ISO 9001, ISO 17100 en ISO 27001 gecertificeerd

 • Studeren in België
  Alles over twee bekende universiteiten in België

  Onlangs afgestudeerd, maar nog geen idee waar u wilt gaan studeren? Misschien is studeren in België dan wel een optie voor u. Studeren in België biedt verschillende voordelen ten opzichte van Nederland. Zo zijn de kosten voor het collegejaar een stuk lager dan in Nederland en hetzelfde geldt voor de huisvesting. In deze blog worden twee universiteiten in België uitgelicht, namelijk de universiteiten in Leuven en Louvain-la-Neuve.

  Lees verder

  Leuven, een populaire studentenstad in België!

  Leuven is een Nederlandstalige studentenstad in België (Vlaanderen). In totaal studeren hier rond de 55.000 studenten. Ongeveer 1600 van deze studenten zijn Nederlands.

  Het is niet gek dat Leuven als een populaire studentenstad wordt gezien in België. Er zijn namelijk het hele jaar door allerlei activiteiten voor studenten. Alle verschillende faculteiten en diensten liggen binnen loop- of fietsafstand.

  Studeren in een Middeleeuwse studentenstad in België

  De stad Leuven is al eeuwenlang een universiteitsstad. Het is zelfs zo dat 1 op de 3 inwoners medewerker of student is van de Katholieke Universiteit. De mooie middeleeuwse binnenstad bestaat voornamelijk uit historische gebouwen. Gebouwen die, door de eeuwen heen, voor en door de universiteit werden gebouwd.

  Diverse faculteiten

  Bent u geïnteresseerd in een van de studies die aangeboden worden bij de Universiteit van Leuven, dan kunt u zich daar natuurlijk voor inschrijven. Als referentie zal er altijd naar uw vooropleiding gevraagd worden. Het is dan handig om uw Nederlandse diploma’s en cijferlijsten aan te kunnen tonen bij de universiteitsinstelling. Misschien heeft u ook een portfolio of een afstudeerverslag dat u wilt laten zien aan de universiteitsinstelling. Dit zal extra gewaardeerd worden, waardoor de universiteitsinstelling een beter beeld krijgt van uw capaciteiten en competenties.

  info

  1850 klanten waarderen ons gemiddeld met een 9.5/10

  Meer info

  Professionele vertaling nodig?

  Heeft u een officiële vertaling nodig en wilt u de garantie dat het goed gebeurt? Als beëdigd vertaalbureau vertalen wij uw document snel en goed. U profiteert altijd van onze niet goed, geld terug garantie, onze snelheid en het feit dat wij gemiddeld 36,8% goedkoper zijn in vergelijking met andere vertaalbureaus.

  Direct aanvragen

  Volg ons

  Heb je een vraag?

  Verstuur je bericht

  Bedankt voor je bericht! We nemen spoedig contact met je op.

  Wanneer u voor Urgent Vertalen kiest, dan bent u ervan verzekerd dat;

  Bekijk onze diensten

  Studeren in België, maar dan Franstalig? Dit kan in Nieuw Leuven!

  De ambitieuze studenten die de Franse taal onder de knie hebben en de beheersing van de taal verder willen ontwikkelen, kunnen dat doen in Louvain-la-Neuve, oftewel Nieuw Leuven.

  Het ontstaan van Louvain-la-Neuve

  De studentenstad Louvain-la-Neuve (letterlijk vertaald: Nieuw Leuven) ligt in het Franstalige gebied van België: Wallonië.

  Louvain-la-Neuve is ontstaan in de jaren 60, nadat de taalstrijd voor opschudding heeft gezorgd in België. In de periode 1961-1963 werd de huidige taalgrens wettelijk en definitief vastgelegd. Dat betekende voor de KU Leuven dat het zich op Nederlandstalig gebied bevond.

  In 1967 werd besloten dat de Leuvense universiteit werd opgesplitst in een aparte Nederlandstalige- en een Franstalige universiteit. Deze Franstalige universiteit zou niet in een bestaande Waalse stad gevestigd worden, maar in een nieuw geplande stad, middenin een vallei in Waals-Brabant genaamd Louvain-la-Neuve.

  Diverse faculteiten

  De Universiteit van Louvain-la-Neuve biedt, net als de Universiteit van Leuven, veel diverse faculteiten aan. Voor meer informatie over deze faculteiten kunt u de terecht op de website van de Université Catholique de Louvain (UCL).

  Een Franstalige studie volgen in België? Ga studeren in Louvain-la-Neuve!

  U bent een gemotiveerde student, die het aandurft om in de Franse taal een studie te volgen? Dan is de UCL een prima universiteit. De campus Louvain-la-Neuve is niet ver van Brussel gelegen en u bent relatief dichtbij Nederland.

  De UCL zal naar referenties van vooropleidingen vragen. Geen probleem denkt u? Het is echter wel van belang dat u uw referenties (diploma’s, cijferlijsten, portfolio’s en eventuele afstudeerverslagen) vanuit het Nederlands naar het Frans laat vertalen. Nederlandse documenten worden niet geaccepteerd bij de UCL, omdat het een Franstalige instelling is.

  Heeft u een vraag voor ons?

  Bericht verzenden

  Bedankt voor uw bericht. We zullen u zo snel mogelijk een antwoord verzenden.

  Wonen in België

  U wilt gaan studeren in België, dan is verhuizen een logisch gevolg. Wanneer u in een studentenstad in België wilt wonen, bent u voordeliger uit dan in Nederland. In België noemen ze studentenkamers ‘koten’. De gemiddelde huurprijs is een stuk lager dan in Nederland. De prijzen liggen gemiddeld tussen de € 250 en € 350 per maand. De universiteiten in België bieden meestal ook huisvesting, deze woningen zijn vaak nog goedkoper.

  Studeren in België iets voor u? Vergeet de vertaling en legalisatie van uw documenten niet

  Portfolio en afstudeerverslagen laten vertalen
  U kunt natuurlijk zelf uw portfolio en/of afstudeerverslag van het Nederlands naar het Frans vertalen. U kunt echter ook tijd besparen door uw vertaalwerk uit te besteden. Diploma en cijferlijst laten vertalen
  Helaas kunt u niet zelf uw diploma en/of cijferlijsten vertalen. Deze vertaling moet worden verzorgd door een officiële vertaler, ook wel een beëdigd vertaler genoemd. Een beëdigd vertaler heeft onder ede een verklaring afgelegd om alles 1-op-1 te vertalen. Dit garandeert dat de inhoud van uw diploma juist is vertaald. Rechtsgeldige vertaling in België
  Vertalingen van een portfolio en afstudeerverslag kunt u direct gebruiken in België. Beëdigde vertalingen van diploma’s en cijferlijsten moeten officieel nog gelegaliseerd worden voor het gebruik in België. Deze legalisatie kunt u zelf verzorgen bij elke willekeurige Rechtbank in Nederland.

  Vragen of meer weten over Emigreren, talen of vertalingen?

  Neem contact met ons op of volg ons op Facebook of Twitter. Hier houden we u op de hoogte over alles op het gebied van talen, emigreren, taalontwikkeling en meer.

  Plaats een reactie