• *ISO 9001, ISO 17100 en ISO 27001 gecertificeerd

  • 25+ backpack tips, inclusief een checklist voor backpacken

    Met deze tips en onze backpack checklist gaat u voorbereid van start

    U bent uw backpackvakantie aan het plannen maar u weet niet precies waar u beginnen moet? U ziet door de bomen het bos niet meer en bent bang dat u de belangrijke zaken vergeet?

    Geen nood!

    In dit artikel ontdekt u welke belangrijke zaken u zelf kunt regelen en welke zaken u kunt uitbesteden. Lees direct verder en loop stapsgewijs door onze backpack checklist.

    Deze checklist liever op een ander tijdstip bekijken?

    Download hier een PDF exemplaar

    Lees verder

    Hoe u in 5 stappen uw backpackwens omzet in een georganiseerd plan

    Het plannen van een backpackvakantie brengt meer geregel met zich mee dan een traditioneel georganiseerde reis naar een vakantiebestemming. Maar, het voordeel dat de backpackvakantie met zich meebrengt, weegt uiteindelijk op tegen de moeite die u er vooraf hoeft in te steken.

    U weet namelijk waar u aan toe bent. Is de locatie niet naar wens, dan reist u net zo gemakkelijk naar een volgende. Wilt u langer blijven op uw bestemming, dan is dit ook geen probleem. Er zijn immers toch nog geen overnachtingen geboekt.

    Een succesvolle backpackplanning maakt u in vijf stappen.

    info

    1850 klanten waarderen ons gemiddeld met een 9.5/10

    Meer info

    Professionele vertaling nodig?

    Heeft u een officiële vertaling nodig en wilt u de garantie dat het goed gebeurt? Als beëdigd vertaalbureau vertalen wij uw document snel en goed. U profiteert altijd van onze niet goed, geld terug garantie, onze snelheid en het feit dat wij gemiddeld 36,8% goedkoper zijn in vergelijking met andere vertaalbureaus.

    Direct aanvragen

    Stap 1 | Uw bestemming als basis voor uw planning

    Uw reisdoelen dienen als basis voor uw backpackplanning. Voor welk continent kiest u, welk land wilt u bezoeken, blijft u in dit land of wilt u ook de buurlanden bezoeken? Stuk voor stuk vragen die de planning van uw backpack vakantie en de te regelen documentatie vooraf beïnvloeden.

    Heeft u (nog) geen idee hoe of waar u wilt backpacken, wellicht dat Sri Lanka een leuke bestemming voor u is. Met deze ultieme to-do-lijst voor Sri Lanka start u in ieder geval met een goede basisplanning.

    Stap 2 | Hoe u door uw doelen in kaart te brengen, uw planning efficiënter maakt

    We verklapten het al bij stap 1, uw doelen dienen als basis voor uw backpackplanning. Iedere backpackreiziger zou (ons inziens) met een bepaald doel op reis moeten gaan. Bedenk wat uw doelen zijn en definieer deze voor uw vertrek. Breng ze in kaart en pas hier uw planning op aan.

    Reist u graag alleen of reist u liever samen, verblijft u graag in dure hotels of is een hostel ook geschikt? Is het geen probleem om met het openbaar vervoer te reizen?

    Wanneer het voor uzelf duidelijk is welk type reiziger u bent, dan is het een stuk makkelijker om hier uw reis op aan te passen. De route is sneller uit te stippelen en de door u uitgekozen bestemming is efficiënter in tijd en in geld te bereizen.

    Stap 3 | Maak een realistische planning en bepaal er uw reisduur mee

    Naar welk land u ook vertrekt of hoe lang u ook weg wenst te blijven, zonder het maken van een realistische planning heeft u het eerste ingrediënt van een ongelukkige vakantie.

    Houd er in uw planning rekening mee dat u de eerste aankomstdag weg streept. Op uw aankomst is het net als op de laatste dag voor uw vertrek belangrijk adempauze in te calculeren. U zit er natuurlijk niet op te wachten dat u direct na uw lange vliegreis van alles lokaal dient te regelen.

    Vergeet hiernaast niet de tijd/afstand van uw reisdoelen in kaart te brengen. Via google maps kunt u de verwachte reistijden van o.a. het openbaar vervoer of wandeltijden inzichtelijk krijgen. Bereken deze tijden door in uw planning. Bedenk als laatst hoeveel tijd u per bestemming wilt doorbrengen en neem ook deze tijden in uw totale tijdsplanning mee.

    Een totaalsom van alle (te verwachten) reisdagen geeft u een specifieke indicatie hoe lang uw backpackreis zal duren en is daarnaast het basis ingrediënt van de volgende stap in uw waterdichte plan.

    Stap 4 | Maak een budgetbalans voor uw backpackvakantie

    U weet inmiddels in welk land u wilt backpacken en, nu alle dagen inzichtelijk zijn, is het gemakkelijk te bedenken waar u een overnachting dient te regelen.

    Regelt u deze overnachtingen voor uw vertrek, dan heeft u het voordeel dat u exact weet wat de overnachtingen u kosten en dat u er tijdens uw backpack vakantie geen zorgen over heeft. Het nadeel is dat u minder flexibel met uw dagen in het land kan omgaan.

    Welke manier uw voorkeur ook heeft, noteer de verwachtte kosten van uw overnachtingen. Bekijk wat het vliegticket naar uw bestemming kost en noteer beide op uw budgetbalans. Bereken per dag een verwacht uitgavepatroon en noteert deze in totaal op uw budgetbalans.

    Als laatste calculeert u bij het totaalbedrag 10% als buffer in. Maak hier 25% van wanneer u besluit om lokaal uw overnachtingen te regelen.

    Stap 5 | Realiseer uw budgetbalans en voer de laatste controle uit

    Het plan is duidelijk. U weet in welk land u gaat backpacken en de route is uitgestippeld. U weet daarnaast wat u verwacht kwijt te zijn aan uw backpackvakantie. De laatste stap van uw backpack planning, is het realiseren van uw budget.

    Heeft u het budget bij elkaar gespaard, ga dan nog eenmaal na of u echt alles heeft meegenomen in uw berekeningen. Het zou natuurlijk vervelend zijn dat u toch te weinig financiële middelen heeft.

    Waar het bij de meeste backpackers fout gaat, is op de kosten van het dagbudget. Deze pakken in veel van de gevallen hoger uit dan verwacht door bijvoorbeeld het vergeten van eventuele excursiekosten in te calculeren. Het te besteden dag budget is hierdoor sneller verbrand en u komt er als backpacker halverwege uw vakantie achter dat de financiële middelen op beginnen te raken.

    Daarom, wanneer u van te voren al weet welke excursies u wilt doen, gebruik u het internet om achter de prijs te komen, Houd rekening met deze prijs in uw balans. Wanneer u de excursies ter plaatsen wilt regelen, reken er dan een extra financiële buffer voor in.

    Volg ons

    Wanneer u voor Urgent Vertalen kiest, dan bent u ervan verzekerd dat;

    Bekijk onze diensten

    Het reisplan is klaar, maar hoe nu verder?

    Voor uw vertrek kunt u een groot aantal belangrijke zaken regelen die voorkomen dat u tijdens uw reis mogelijk een financiële tegenvaller krijgt, ofwel onvoorziene administratieve rompslomp die u vanuit uw vakantiebestemming niet kunt regelen.

    Vraag voor uw vertrek een creditcard aan

    Ondanks dat u deze wellicht liever niet wilt gebruiken, is het verstandig er één mee te nemen op uw reis. Waar u in Nederland online gebruik kunt maken van Ideal, is dit tijdens het online boeken van een binnenlandse vlucht of een accommodatie op uw bestemming niet mogelijk. U ontkomt er niet aan om voor online bestellingen te betalen met uw credit card. 

    Regel uw financiële bank- en belastingzaken 

    Zorg er voor uw vertrek voor dat u een van de thuisblijvers een machtiging geeft over uw bankzaken en voor uw belastingzaken, wanneer uzelf ingeschreven bent als ondernemer bij het KvK.  

    U kunt deze machtigingen regelen bij uw bank en bij de belastingdienst.  

    Laat uw abonnementen pauzeren of zeg deze op 

    Alhoewel het eigenlijk onnodig is geven we toch een vermelding van dit punt. Veel backpackers vergeten hun abonnementen te pauzeren, waardoor er na hun vertrek nog steeds geld afgeschreven wordt voor diensten die zij niet gebruiken.  

    Ga bij uzelf na waarvoor u nu maandelijks betaald en of u deze dienst ook tijdens uw reis gebruikt. Wanneer het antwoord op deze vraag een definitieve nee is, dan bent u beter af om deze dienst al dan niet tijdelijk op te zeggen. 

    Denk bij betaalde abonnementen aan:  

    • Sportschool & sportverenigingen 
    • Game- & mediadiensten 
    • Telefoonabonnement  
    • Autoverzekering (schorsen) 
    Zorgtoeslag tijdens uw backpackvakantie, of niet?  

    Werkt u al jaren bij een en dezelfde werkgever en u wilt het dit jaar opbreken met een sabbatical, bedenk uzelf dan hoe u deze afspraak met u werkgever wilt vastleggen. Het opnemen van een langere periode dat u afwezig bent, gaat vaak gepaard met het stilleggen van uw inkomen.  

    Is uw inkomen tijdens uw backpackvakantie lager dan de zorgtoeslag drempel? Vraagt u dan zorgtoeslag aan om tijdens uw vakantie extra inkomen te verkrijgen. 

    Wanneer u de gelukkige bent die tijdens doorbetaald verlof kan backpacken, dan is het aanvragen van zorgtoeslag niet verstandig. U kunt er in dat geval vanuit gaan dat u al het ontvangen toeslag terug kunt betalen nadat de verrekening heeft plaatsgevonden aan het eind van hetzelfde jaar.  

    Heeft u al besloten wat  u met uw woning doet? 

    Wanneer u voor langere periode weg bent, brengt uw woning veel maandelijkse kosten met zich mee. Naast dat u de huur of hypotheek dient te betalen zijn er ook zaken als gas, water, licht, internet en een telefoonaansluiting waarvoor u betaald.  

    Heeft u een koopwoning, bedenk uzelf dan dat u uw huis tijdelijk kunt verhuren tijdens uw afwezigheid. Zorg er wel voor dat u duidelijke afspraken maakt over de te huren periode, aangezien u de hurende partij niet zomaar uit uw huis kunt zetten.  

    U bent in het bezit van een huurwoning? Dan is het verhuren van uw woning wettelijk illegaal. U kunt ervoor kiezen uw huurcontract te ontbinden, of in gesprek te gaan met uw huurbaas over het eventueel tijdelijk verhuren van uw woning.  

    Een laatste optie voor beide type woningen is het incalculeren van een extra budgetbuffer. 

    Verloopdata van belangrijke papieren en passen 

    Om problemen bij de douane of wel financiële problemen tijdens uw reis te voorkomen, zorgt u er voor uw vertrek voor dat uw pinpas, uw credit card en uw paspoort allen nog lang genoeg geldig zijn. 

    Verloopt één van deze documentatie tijdens uw verblijf, zorg er dan voor dat u voor uw vertrek een nieuw exemplaar heeft ontvangen. 

    Wat dient u bij uw plaatselijke gemeente te regelen? 

    Wanneer u voor een langere duur dan 8 maanden naar het buitenland reist, bent u in Nederland verplicht uzelf uit te schrijven bij uw gemeente. Met het vergeten hiervan bestaat de kans dat u een boete van €325,- ontvangt.  

    Zorg ervoor dat uw reisadministratie op orde is

    Wat uw plan ook is, er zijn een aantal gegevens die voor elk type reis geregeld moeten worden. Afhankelijk van uw specifieke plannen kan er zelfs meer benodigd zijn.

    Hoe zit het met een reisverzekering voor het backpacken?

    Zorgverzekering zoals we deze in Nederland kennen, biedt over het algemeen wereldwijd dekking alleen vaak slechts tot het in Nederland geldende tarief. Is het noodzakelijk dat u gebruik maakt van uw verzekering in het buitenland, dan betaald u al snel uw eigen risico.

    Door vooraf contact op te nemen met uw verzekeringmaatschappij, weet u wat er in uw geval verzekerd wordt en kunt u beter bepalen of u uw verzekering wilt aanvullen met een reisverzekering, of niet.

    In sommige gevallen moet u uw verzekering stoppen

    U dient in enkele gevallen uw zorgverzekeringen geheel stop te laten zetten. Er gelden specifieke regels over die u het makkelijkst kunt achterhalen door met uw verzekeringsmaatschappij het volgende te overleggen;

    Leg uw verzekeraar uit wat uw reisplannen zijn, vraag na tot hoever de verzekering dekking biedt en hoe hoog dat uw eigen risico bedraagt. Als laatst vraagt u uw verzekeringsmaatschappij of u uw verzekering sowieso mag aanhouden voor uw reisdoelen.

    Medicijnen en doktersverklaringen

    Gebruikt u medicijnen die door uw dokter zijn voorgeschreven, dan kunt u er vanuit gaan dat u deze medicijnen niet zomaar over de grens mag meenemen. Om uw medicijnen mee op reis te kunnen nemen regelt u voor uw vertrek een doktersverklaring.

    Deze doktersverklaring dient in de Engelse taal meegenomen te worden op uw reis. Indien uw doktersverklaring in een andere taal dan het Engels geschreven is, dan kunt u de medische verklaring laten vertalen naar de Engelse taal door een beëdigd vertaler.

    Heeft u vaccinaties en malariapreventie nodig voor uw reis?

    Afhankelijk van de verschillende landen waar u tijdens uw backpackvakantie verblijft, worden er een aantal vaccinaties aangeraden. Welke vaccinaties u exact nodig heeft voor de landen die u bezoekt, vindt u op de vaccinatie informatiepagina van de GGD.

    Op de eerder genoemde website kunt u naast de aanbevolen vaccinatie informatie het malaria advies zien en u kunt hier terecht voor land specifieke, persoons- en reisgebonden adviezen voor uw backpackplan.

    Boek uw ticket en regel uw reisvisa vooraf

    Aangezien het aanvragen van verschillende visa vaak niet zonder een exacte reisdatum kan, is het verstandig om eerst een vliegticket te boeken voordat u uw benodigde visa aanvraagt. Om er zeker van te zijn dat u de eerste dag nog wat rust heeft om te acclimatiseren, boekt u de heenreis inclusief een eerste overnachting.

    Het aanvragen van uw benodigde visa

    Grote kans dat u voor de landen die u wilt bezoeken een visum nodig heeft. Welk visum u nodig heeft hangt van uw complete backpackplanning af. Om misverstanden en onnodige extra ambassade afspraken te voorkomen tijdens het aanvragen van uw visa, brengt u in kaart:

    In welke landen u wilt backpacken;

    Hoe vaak u per land de grens oversteekt / het land binnenkomt;

    Wat de totale verblijfsduur is per land

    Of u ook (vrijwilligers)werk wilt uitvoeren in het bezochte land

    De bovenstaande vier punten geven u een goed beeld welke visa u exact nodig heeft. Bent u bijvoorbeeld van plan een land vaker dan eens in te reizen, dan geeft dat aan dat u een multiple entry visum nodig heeft.

    Bent u van plan om (vrijwilligers)werk uit te voeren tijdens uw vakantie, dan kan het zomaar zijn dat uw bestemmingsland daar aparte visa voor heeft. Om een voorbeeld te noemen, bestaat er voor Australië in dit geval een zogeheten “Australian working holiday visa”. Bent u van plan tijdens uw backpackreis te werken, vergeet dan niet uw C.V. te laten vertalen naar het Engels en neem deze mee in uw inpaklijst.

    Weet u al welke visa u eigenlijk nodig heeft voor uw specifieke reisdoelen?

    Laat Urgent Vertalen u helpen met het aanvragen van uw visa

    Misschien denkt u niet direct aan een vertaalbureau wanneer u op zoek bent naar een visum. Toch zitten hier voordelen aan. Urgent Vertalen is van oorsprong een vertaalbureau dat in de loop der jaren is uitgegroeid tot een uniek en full-service vertaalbureau.

    Full-service betekent dat wij gehele processen uit handen kunnen nemen. Zo heeft u bij het aanvragen van een visum vrijwel altijd aanvullende documentatie nodig. Deze aanvullende documentatie dient in de meeste gevallen beëdigd vertaald en gelegaliseerd te zijn voor deze geaccepteerd worden voor uw visumaanvraag.

    Dit proces is tijdrovend, vooral wanneer u zich niet in de buurt van Den Haag bevindt. Vertaalbureau Urgent Vertalen in den Haag verzorgt alle diensten in-house en kan direct, op de fiets, voor u op pad. Er is geen andere visumverzorger die hierdoor dezelfde snelheid kan evenaren.

    Weet u nog niet precies welke visa u nodig heeft, of u wilt hulp bij het aanvragen van de verschillende benodigde visa voor uw backpackreis? Onze specialisten staan voor u klaar.

    Neem contact op

    En dan, is het tijd voor het grote avontuur

    Het plan is er, de administratie is geregeld, tijd om uw backpack in te pakken. Eén van de beginnersfouten die u kunt maken, is het meenemen van te veel spullen. U heeft veel minder nodig dan u denkt, hoe meer spullen u mee op uw reis neemt des te meer spullen uzelf dient te dragen.

    Inpak checklist

    Het inpakken van uw backpack is altijd spannend. Past alles wat u mee wilt nemen in uw backpack of moet u een keuze maken tussen uw spullen en daarmee de helft thuis laten? Met onze inpak checklist specifiek voor backpackers, bent u er zeker van dat u over de belangrijkste spullen heeft nagedacht, aan wat u mee op reis wilt nemen.

    U download onze checklist hier

    Welk formaat backpack heeft u nodig + ruimtebesparende Inpaktips

    Als u tijdens uw backpackvakantie niet gaat kamperen, dan heeft u waarschijnlijk voldoende aan een backpack van zo’n 55 tot 65 liter. Met dit formaat backpack kunt u jaren rondreizen zonder een ruimtegebrek te hebben.

    Zorg ervoor dat u uw backpack niet afgeladen volpropt. Van alle spullen die u denkt nodig te hebben, kunt u gegarandeerd 25% thuis laten. Daarnaast is niets zo vervelend als elke keer moeite te hebben met het inpakken van uw backpack wanneer u van locatie wisselt.

    De onderstaande tips helpen u om uw backpack nog efficiënter in te pakken:

    Kleding neemt minder ruimte in beslag wanneer deze opgerold is i.p.v. gevouwen. Bekijk ook deze YouTube playlist die u de zogeheten “army roll” techniek uitlegt.

    Neem i.p.v. een boek een e-reader en powerbank mee om ruimte te besparen

    Koop een aantal kleine navulbare flesjes voor uw shampoo en douchegel

    Neem sneldrogende microvezel handdoeken mee i.p.v. conventionele badlakens.

    Maak gebruik van packing cubes of waszakjes om uw spullen te ordenen

    Hoe de Inpaktechniek het dragen en inpakken van de backpack comfortabeler maakt

    Zolang de backpack op de juiste manier is ingepakt, kan een gemiddelde backpacker zo’n 20 tot 25% van zijn of haar eigen lichaamsgewicht gedurende een langere tijd dragen. De juiste manier van inpakken zorgt ervoor dat het zwaartepunt van de rugzak dichtbij het lichaam bevindt en indien mogelijk, op schouderhoogte. Om optimaal gebruik te maken van de draagefficiëntie van grote rugzakken vanaf 30 liter, dienen deze als volgt ingepakt te worden:

    In het onderste compartiment stopt u alle donzen kleding, uw slaapzak en andere lichte voorwerpen. Middelzware voorwerpen zoals overige kledingstukken legt u hierboven opgestapeld (aan de buitenzijde van de rugzak). Zware uitrusting zoals proviand, een camera en een dikke jas, pakt u in zodat deze zich op schouderhoogte bevinden en zo dicht mogelijk tegen uw rug.

    Wanneer de backpack sterk naar achter trekt, is het zwaartepunt van de rugtas te ver verwijderd van het lichaamszwaartepunt. Wanneer u voelt dat het lopen met een wat zwaardere rugtas al snel vervelend wordt, dan is dit het teken dat u de rugtas wellicht efficiënter moet inpakken.

    Een rampenplan met damage control opzetten

    Ondanks alle getroffen voorbereidingen, kan het tijdens uw vakantie nog steeds ergens op mis gaan. Om enkele problemen preventief af te vangen is het daarom aan te raden een rampenplan op te stellen en hierop damage control uit te voeren.

    Denk na over een back-up voorziening

    Stel het gebeurt tijdens uw vakantie. U heeft al 300+ foto’s gemaakt en dan crasht de camera. Het opslagmedium raakt corrupt of nog erger, de camera wordt gestolen. Speel hier preventief op in en beperkt de risico’s van verloren foto’s door bijvoorbeeld:

    Een camera met backup functie (meerder SD kaarten) mee te nemen.

    Een kleine/lichte laptop mee op reis te nemen en daar een back-up op te maken

    USB sticks mee te nemen als extra opslagmedium

    Een externe harde schijf mee op reis te nemen

    Maak een cloud account aan via Google Drive, Dropbox of Onedrive voor uw online backups

    Sla uw Belangrijkste documenten op

    In het cloud account dat u hierboven hebt aangemaakt, slaat u uw belangrijkste documentatie ofwel de kopieën daarvan op. Zo voorkomt u dat u niet bij uw gegevens kunt wanneer u documentatie kwijt raakt of wanneer deze gestolen wordt. Zelfs wanneer uw telefoon gestolen zou worden, kunt u in een internetcafé nog steeds bij uw belangrijkste informatie. Maak kopieën van:

    Uw vliegtickets

    Uw hotel-/hostelboekingen

    Uw documentatie van vooraf geregelde excursies

    Uw creditcard

    Uw paspoort

    De polis van uw verzekeringen

    Een lijst met belangrijke telefoonnummers zoals het nummer van één van de thuisblijvers, de alarmcentrale van uw reisverzekering en het nummer om uw bankpassen mee te laten blokkeren.

    Bonnen en facturen van uw belangrijkste bagage. In het geval dat uw spullen gestolen worden, heeft u de gegevens bij elkaar om te declareren bij uw reisverzekering.

    U bent klaar met inpakken?

    Dan zit er voor uw vertrek niets anders op dan het plannen van een afscheidsfeestje voor uw vrienden en uw familie. En voor ons niets anders dan u alvast een fijne reis toe te wensen.

    Heeft u iets aan ons backpack artikel gehad, laat het ons weten in de reacties hieronder. Vond u dit artikel interessant voor iemand anders? Gebruik dan de deelmogelijkheden.

    Wilt u meer infomatie ontvangen over naar het buitenland gaan?

    Bekijk ons blog

    Plaats een reactie